On sitä mukamas ollut taas niin kiire ja huiske ettei ole edes kuulumisia kerennyt kirjoittelemaan. No, oikeasti illat menee niin nopeaan ettei koneella kerkeä tehdä kuin pakolliset jutut, hyvä jos niitäkään.

Pentuset ovat kasvaneet ja kehittyneet huimasti, bläkkärineitonen painaa jo 1470 grammaa ja ruby-neitokainen 1340 grammaa! Eli huimat on painot huomenna 4 viikkoa täyttävillä neideillä. Maitobaarilla vierailtu on siis aika tiheään tahtiin :)) Kiinteää ruokaa päästään maistelemaan varmasti tulevan viikon aikana, mitään kiirettä asian kanssa ei ole pidetty, kun kerran maidollakin noin hyvin on kasvettu. Neitoset ovat jo päässeet kennelliiton jalostusnettiinkin, ihanan nopeaa toimintaa, kiitos siis lähtee sinne suuntaan! Rekkareita odotellaan jo kovasti. Eli neitien nimet alkavat tällä kertaa E-kirjaimella, kun edelliset olivat R-kirjaimella alkavia. Bläkkärineitonen on kovasti jo touhukas ja kävelee todella hyvin ja osaa jo ihanasti murista ja leikkiä toisten kanssa, varsinkin Iita on kiva leikkikaveri, Helmikin menettelee. Eemeliä ja Peppiä pitää vielä hieman ihmetellä, mutta Eemelin varpaita on kiva jo maistella. Voitte vaan kuvitella Eemelin ilmeitä, kun pikkuriiviöt lähestyvät herraa, mutta hyvin Eemeli osaa siinä tilanteessa käyttäytyä, kuten huolehtivat sedän kuuluukin. Ruby-neitokainen on hieman siskoaan tasaisempi ja hitaammin syttyvä, mutta tässä parin päivän aikaan on tässäkin neitosessa mennyt kehitys eteenpäin, kävely alkaa jo sujua, mutta ne äiskän tissit vie usein sen huomion ja siitä syystä Wilma laitetaankin pennuista eroon ja päästetään toiset niiden kanssa touhuamaan. Ihana katsella, kun Iita varsinkin nauttii pentujen kanssa leikkimisestä ja niiden touhuista.

Helmistä kovasti toivotaan seuraavaa äiskää, Helmi vieraili komean Onni-pojan luona viime viikonloppuan ja nyt vaan odotellaan ajan kuluvan. Helmi taukoilee nyt agista ja odotellaan kaikessa rauhassa miten toivottu tiineys etenee.

Iita oli viime viikonlopun myös reissussa, Helmin kanssa samaa matkaa. Iso kiitos täytyy vielä tätäkin kautta lausua Helenalle ja Matille, kun koirat mukaan otitte ja toteutitte tämän homman. Kiitos teille molemmille! Iita siis kävi näyttelykehässä kahtena päivänä ja Jyväskylän KV:sta tuloksena ERI. Tuomari oli ollut tiukka ja vain 6 avonarttua 25 oli saanut ERI:n joten Iitan tulos kyllä lämmittää sydäntä todella paljon. Erikoisnäyttelystä tuloksena EH,johon olemme myös erittäin tyytyväisiä. Näyttelyissä olivat myös käymässä Osku ja Minni, Iitan lapsoset ja niiden tasaiset tulokset nostavat myös hymyn suupieliin eli molemmille molempina päivinä arviointina EH. Molemmat ovat aloittaneet näyttelyuransa todella mallikkaasti ja molemmille käytös kehässä on todella mainiota. Seuraavan kerran tämä kolmikko on nähtävillä Kajaanissa tamminäyttelyssä, jonka jälkeen Iita keskittyy sitten kisaamaan taas agissa.

Eemeli rassukka kärsii taas hiivatulehduksesta korvissaan ja on nyt sitten vielä allergisoitunut sille hiivalle! Asiaa auttaa varmasti se, kun Peppi-neiti imeskelee ja nuoleskelee Eemelin korvia koko ajan. Nyt Eemeliltä pestään korvat pari kertaa viikkoon hiivashampoolla ja korvatippoja laitellaan ainakin kuukauden ajan. Onni tässä tilanteessa on se, että Eemeli rakastaa sitä, kun sen korvia hoidetaan. Voisi olla muuten melkoinen taistelu hoitotoimenpiteissä. Ja päiväksi Eemeli ja Peppi on pitänyt toisistaan erottaa..

Peppi-neitikin on kovasti kasvanut ja murkkuikä alkaa selvästi tulla! Neiti osaa välillä olla niin rasittava että. Eilenkin aamulla karkasi ovesta ja oli siinä houkuttelu, että sen sai takaisin sisälle. Nytpä sitten ei ulkoilla enää takapihallakaan vapaana, vaan ollaan hihnassa, jotta luoksetulo tapahtuu silloin kun niin sanotaan eikä silloin kun se neidille itselleen passaa. Pentukurssista pääsimme läpi ja tuollaista kurssia suosittelen kyllä kaikille erittäin lämpimästi. Peppi on rauhoittunut hieman ja todellakin kuuntelee häiriötilanteissa minua eikä hösellä miten sattuin. Josko se uhmaikä saadaan taltutettua, menihän se Eemelilläkin ohi, jossakin välissä. Peppi pääsi myös Savon Nuuskujen järjestämällä noutajien peruskurssille, isäntä on siellä koiran kanssa parhaillaan. Siellä sitten neiti oppii hieman toisenlaisia juttuja ja isännyyden kanssa ;)