Niin se viime vuosikin jo hurahti loppuun ja tätä vuotta jo reilu viikko on menty etiäpäin  Joten aika siis varmaan kerrata viime vuotta ja kertoilla tämän vuoden suunnitelmista..

Viime vuoden blogimerkintöjä lukiessa sieltä ei ihmeempiä kyllä paljastu  Kai me jotain on koetettu koirien kans puuhailla mutta mitään erikoisen erikoista ei olla saatu aikaiseksi... Iita ja Helmi kisasivat muutamissa agikisoissa ja muutamassa näyttelyssäkin on käyty, mutta ei sen ihmeempiä. Suurin muutos oli varmasti Sissin tulo taloon toukokuun lopulla, mutta siitäkin on jo toivuttu täysin eikä ilman osattaisi olla, vaikka neiti välillä koetteleekin hermoja, niin omistajien kuin muiden koirienkin..

Terveystutkimuksia saatiin omista koirísta sekä kasvateista. Hattua nostetaan kaikille, jotka koiraansa niissä käyttävät, se on iso asia meille kasvattajille. Edelleen meillä on tarkoitus jatkaa hyväksi havaittua käytäntöä palauttaa 50€ kun koira käytetään virallisissa terveystutkimuksissa vuoden iästä eteenpäin. Tuemme myös magneettikuvissa käyttämistä samalla summalla, kun koira kuvataan yli 2,5 vuotiaana.

V-pentueesta neitoset R. Villi Vilhelmiina ja R. Veera Vilkas kävivät yhdessä Wilman ja Helmin kanssa Kuopiossa silmä- ja polvitarkastuksissa, molemmilla polvet 0/0 eikä silmissä perinnöllisiä sairauksia, Helmi sai myös terveen paperit silmistä, Wilmalta löytyi ylimääräisiä ripsiä ja molemmissa silmissä kolesterolikiteet eli sarveiskalvon dystrofia. Kumpikaan näistä ei ole aiheuttanut minkäänlaista vaivaa. Tytöt kävivät myös sydänkuunteluissa ja molemmilla terve pumppu. Velipoika R. Vili Vilperi tutkitutti sydämensä ja polvensa ja on niiden osalta terve poika. Silmät Vililtä tutkitaan maaliskuussa. E-pentueen neitoset kävivät myös tarkeilla, R. Eila-Liina sai silmiensä ja sydämensä osalta terveen paperit mutta R. Eilli-Nooralla todettiin kaihi oikeassa silmässä, jota nyt tammikuussa hoidetaan silmän leikkauksella ja keinolinssin asentamiselle. Toivomme leikkauksen onnistuvan ja näön palaavan silmään, Fannista ei millään muotoa voisi kuvitellakaan, että toinen silmä on sokea. Fannin sydän todettiin terveeksi. Wilmalla myös terve pumppu elokuun kuuntelussa ja Helmillä heinäkuussa jyskytteli ikäänkuin terve pumppu.

Helmi ja Wilma kävivät Vantaalla magneettikuvissa joulukuun alussa ja molemmille lopullinen syringomyelialuokitus D. Tämä sairaus on kovasti tapetilla sekä kasvattijien sekä cavojen omistajien keskuudessa ja mielipiteet sallittakoon kaikille. Me omalta osaltamme kuvautamme omat koiramme ja samoin sijoituskoiramme ja pyrimme käyttämään jatkossa kuvattuja uroksia, jotta tätä sairautta ei kasvattiemme kohdalla sattuisi. Mutta kuten sanottu, elävien olentojen kanssa ei aina voi tietää mitä sattuu ja kuinka paljon tahansa koetamme jotain asiaa toivoa, ei se aina välttämättä toteudu.

E-pentuee neidot täyttivät 2-vuotta marraskuun alussa ja V-pentue 1-vuoden marraskuun lopulla. Kaikki pentuset ovat reippaita ja energisia. Kovin tyytyväisiä saamme siis kasvattajina näihin Wilman lapsosiin olla. Helmiäinen täyttää ensi viikolla 4-vuotta ja neidon ekat pennut 2-vuotta. Wilma ja Iita vanhenivat syyskuussa. R-pentueen synttäreitä vietetään 23. päivä. Tässä onkin hyvä muistutella Oskun, Acen, Minnin ja Lotan omistajia ottamaan viralliset sydänkuuntelut synttäreiden kunniaksi

Mutta mitäs tälle vuotta?

Näyttelyt korkattiin tänään Kajaanissa kera Helmin ja Nellan, R. Villi Vilhelmiina. Molemmille tuloksena EH, joihin ollaan erittäin tyytyväisiä. Tämä oli Nellan ensi esiintyminen "oikeissa" kehissä, Kuopiossa kesällä neiti oli vielä pentuluokassa, mutta tästä siis jatketaan vuoden mittaan ihan oikeita tuloksia jahtaamassa   Helmillä tämä oli 10. EH, josko jossain välissä saataisiin edes yksi ERI sinne joukkoon... Suuntaamme seuraavaksi kehään Tuusniemelle kera Sissin, kyseessä siis ensiesiintyminen ja treeniä varmasti kaivataan. Outokumpu huhtikuussa vielä mietinnän alla, sinne Nella. Kesällä olisikin useampi näyttely valinnassa, mietitään tässä niitä muiden asioiden ohella. Agikilpailuja kalenteriin ei olla merkitty, voinee olla ettei isännyyttä ja koiria kilpakentillä kovin useasti nähdä tietyistä syistä..

Pentusia meillä on suunnitteilla tulevalle keväälle  Wilma astutetaan komealla trikkiuroolla seuraavaan juoksuun eli helmi-maaliskuussa. Helmin kanssa onnea koetetaan myös..

Cavatapaamisia jatkamme normaaliin tapaan aina joka toinen viikko Agrin pihalla talven aikana keskiviikkoisin klo 17.30 alkaen. Tapaamiset ovat parittomilla viikoilla eli 19.1., 2.2., 16.2., 2.3., 16.3., 30.3., 13.4., 27.4. Näillä mennään ainakin huhtikuun loppuun ja katsellaan miten pääsemme montulle jatkamaan tapaamisia. Tervetuloa vain kaikki cavat omistajineen tapaamisiin

Tuleva vuosi on varmasti muutenkin melko mielenkiintoinen, jos nyt suunnitelmat menevät niinkuin niiden toivotaan menevän. Eläinlaumamme saa takuulla lisäystä melkoisesti jossakin välissä, mutta siitä sitten lisää kunhan sen aika on. Toivotaan onnea ja menestystä tälle vuodelle ainakin yhtä paljon kuin viime vuodelle ja hieman enemmänkin.