Vaikka ei kuulumisia ole tullut kirjoitettua tosi pitkään aikaan Nolostunut Ehkä tässä kohtaa voisi vedota kiireisiin, joita meillä viime aikoina on ihan aikuisten oikeasti ollut. Olemme remontoineet kotiamme ja sen takia asuneet pakojaisissa minun vanhempieni luona maalla ja oikeastaan kaikki liikenevä vapaa-aika on vietetty remonttia tehden. Pikkuhiljaa kaikki alkaa olemaan valmista ja kenties jo ensi viikolla pääsemme muuttamaan takaisin kotiin, joka on remontoitu aika kattavasti. Saas nähdä mitä karvaiset kaverit tuumaavat, kunhan sinne majoitutaan takaisin melkein 4 kuukauden maalla olon jälkeen. Voihan siinä jokunen päivä mennä itse kelläkin sopeutuessa takaisin kaupunkielämään.

Koirien elämässä ei sinänsä sen kummempia ole tapahtunut. No, Helmistä tuli tietenkin 4 potran ja suloisen koiravauvan äityliini tammikuussa ja neiti hoiti urakkansa varsin mallikelpoisesti ja hyvin, josta ollaan tietysti hyvin tyyvyväisiä ja ylpeitä. Niinpä neitonen siirtyi nyt sitten ihan oikeasti meidän omistukseen, kun "velvoite" Annea kohtaan tuli hoidettua. On ollut ihanaa, kun tämä sijoitushommeli on toiminut meidän ja Annen välillä todella hyvin, kiitos siis kuuluu todella mukavalle kasvattajalle, kun neitosen meille luotit ja yhteistyö sujui todella hyvin.

Iita pääsee kuun lopussa kivan lääkärisedän luo, joka sitten tekee jonkinmoisen operaation, jonka toivotaan helpottavan neidin elämää, kun juoksuja ei enää tule. Iita on saanut viettää lepoaikaa agista ja se näkyy neidissä hieman kohonneena painona ja ihmeellisinä energiapurkauksina aika ajoin nuorempien kanssa. Katsotaan sitten, kunhan saadaan remontti valmiiksi ja neiti toipuu leikkauksesta, että milloin neitonen pääsee revittelemään harkkoihin ja kenties myös kisakentille.

Wilma kasvattaa karvojaan takaisin pentujen teon jälkeen ja on yhtä hellyttävä kuten aina. Pienoiset vierailut navetan taakse ja luvattomille teille karkailu on nostanut hieman neidin luonnetta, enää ei niin vain nöyristellä ihan kaikille ja kaikelle. Uskalletaan kokeilla uutuus-juttuja ja hieman neiti osoittaa jo leikkisyyttäkin jossain tilanteissa. Vuosi sitten neidin tilanne oli aivan toinen, uskomatonta kuinka koira voi muuttua noinkin lyhyessä ajassa.

Eemeli taasen nauttii täysin rinnoin maalaiselämän ihanuuksista, siitä kun saa nukkua sohvalla ja kahvipöydästä saattaa silloin tällöin jotakin saada ja siitä vapaasta ulkoilusta, jota tämä kiva ympäristä tarjoaa. Eemelihän ei ota omia vapauksia ja pysyy pihapiirissä toisin kuin naiskaarti. Herra saattaa mulkoilla ympärilleen hieman nolona, kun toiset viilettävät siellä sun täällä ja löntystää sitten ulko-oven taakse istumaan siinä toivossa jos joku vaikka aukaisisi sen oven...

Peppi on kasvanut ja kaunistunut ja on meillä jo yksi näyttelykäyntikin takana. Kävimme maaliskuun alussa ryhmänäyttelyssä Kuopiossa harjoitusmielessä ja kokemus oli hyvä. Neiti on neljäs narttupennuista, mutta eniten meitä ilahdutti se, kuinka kotioloissa hömelo ja innokas neiti osasi käyttäytyä näyttelytilanteessa tyynen rauhallisesti ja kuinka neiti jaksoi esiintyä ja olla kunnolla. Kunhan vain sitä rauhoittumista ja kunnolla olemista saisi myös tänne kotioloihin.. Neitonen tahtoo aina silloin tällöin unohdella rajat, joissa pitäisi pysyä, joten tutkimusretkiä on tehty erinäisiin paikkoihin, joissa ei välttämättä tarvitsisi käydä. Wilman kanssa oli kiva jossakin välissä eksyä navetan taa tai sitten houkutella siskon Jysky-leonbergi karkuteille jonnekin, josta sitten voitiin palailla hieman nolon oloisina takaisin.. " Ai eikä tästä tulekaan kehumisia ja taputuksia, kun haistaan vähän lehmän pissille..." No, maalaiselämän ihanuuksia nekin, ainakin koirille...

Emme ole sen kummemmin tehneet kummoisia suunnitelmia kesän näyttely- tai agikalenteriin, katsellaan miten tilanne kehittyy Silmänisku Voipi olla että jossakin välissä joku muu saa huomiota ja aikaa niin, ettei koirien kanssa joudeta menemään kotia edemmäs.. Seuraavat pentusuunnitelmat kuitenkin jo siintävät mielessä ja nämä suunnitelmat siis kohdistuvat Wilmaan ja tulevaan syksyyn. Ainakin Iisalmeen koirat ilmoitellaan näyttelyyn elokuun ekalle viikonlopulle ja sitten seuraavana viikonloppuna Kajaaniin suunnataan cavalierien kanssa, näissä näytelmissä toivotaan myös ensiesiintymisiä Wilman pentusille Fannille ja Lotalle. Peppi pääsee näyttäytymään kesäkuun alussa Keiteleellä ja sitten Iisalmessa.

Tämmöistä meille tällä haavaa.