Jota on vietetty hyvin vaihtelevissa sääolosuhteissa. Välillä on paistanut aurinko ihan täydeltä terältä ja sitten on saatu sitä vettäkin ihan kiitettävästi, mutta kesäänhän se vaan kuuluu

Eilinen päivä meni aikalailla kiviä kerätessä pellolta pois ja sehän on sitä perinteistä maatalon hommaa, joskaan ei aina niin mieleistä ja iloista, mutta tulipahan tehtyä. Sitä onkin luvassa sitten vuosia eteenpäin, joskin koneellisesti, ainakin toivottavasti. Siinä missä ihmiset sai liikuntaa kävellessä ja kyykkiessä, koirat sai sitä myös.. Helmi varsinkin viihtyy pellolla, koska siellä on niitä kiviä, kiviä ja vielä kerran kiviä, tietty niitä pitää sille viskellä, jotta mielenkiinto pysyy yllä ja kun viskaa niin Helmihän juoksee. Iita ja Wilma tyytyivät juoksemaan keskenään ja välillä niiden kivienkin perässä mutta Helmimäiseen menoon eivät ne edes pysty  Helmin housukarvat olikin sitten täynnä juolavehnän juurakkoa ja kuonon vierestä löytyi kesän ensimmäinen ja toivottavasti viimeinen punkki. Viime kesänä ostetut punkkipihdit olivat tarpeen. Valkosipuli kuuri aloitettu ja toivotaan, että punkit pysyvät nyt loitolla. Eemelikin siellä pellolla oli mukana. Melkein puolet ajasta sitä sai olla huutamassa pois traktorin edestä tai itsensä tieltä ja loput ajasta se hilautui matkassa puolipakolla, kun kerran mukaan piti lähteä. Mutta oli meillä väsyneitä koiria eilen illalla, kun kotiin viimein päästiin, hyötyä monella tapaa tuosta kivien keruusta.

Tänään ei sitä iloa päästy jatkamaan, mutta koirat  viettivät päivän muuten vaan ulkona, siellä sitä tilaa kun riittää. Helmi kanteli kiviä nurmikolle, mikä varmasti ilahduttaa kovin ruohonleikkaajaa jossakin vaiheessa. Helmi ja Iita juoksivat pallon perässä ja Iita sai sanan mukaisesti pallosta, kun onneton juoksi vastapalloon ja pallo kolahti päähän  Vähän aikaa piti murjottaa sekä isännälle että pallolle, mutta sitten into voitti murjotuksen. Iitahan pääsi karvoistaan viime lauantaina, kuvan laitan myöhemmin meidän lyhytkarvacavalierista..

Ensi sunnuntaina Helmi ja Iita kisaavat oman seuran agikisoissa, joten peukkuja pystyyn menestykselle! Ja mukavia uutisia saatiin eilen Joensuun näyttelystä, siellä Wilman lapsukaisten isä Jasu, Kinglesin Just For Fun, oli Rop-veteraani, PU-4 ja varaserti sekä ryhmäkilpailussa 8 parhaan joukossa  Hieno paluu näyttelykehiin! Kaikki lapsukaiset sekä Wilma onnittelevat Jasua, Anne-kasvattajaa sekä omistaja Heidiä hienosta päivästä! Tänään Jasu hienosti EH3.