Mitäs sitä kaikkea tapahtuikaan vuonna 2009?

Jaa-a, nyt piti ihan luntata noista blogikirjoituksista et mitä sitä muka oikeasti on tehty  

Helmistä tuli äiti Kinglesin kenneliin ja pentuset täyttävät pian jo vuoden, sittenhän neiti siirtyikin meidän nimiin ihan oikeasti. Tätä kautta jo onnitellaan vuosikkaita, jos sitten lähempänä ei enää muistetakkaan sitä tehdä! Itsellä alkuvuosi meni remonttia tehden ja asuimme vanhempieni luona Taipaleessa, muuten remontti olisi ollut huomattavasti hankalampi toteuttaa. Siellä saivat koiratkin olla vapaasti ja voi sitä kurjuutta, kun piti takaisin kaupunkiin hilautua  

Kävimme koirien kanssa jokusen kerran näyttelyissä ja Iita ja Helmi myös agikisoissa. Helmiäinen yllättti marraskuussa Kajaanin kisoissa ottamalla parit nousunollat tuosta noin vain, vaikka treenaaminen jäi Timon töiden ja muiden yhteensattumien myötä aika vähäiseksi. Kenties neitinen loistaa joskus hyvillä tuloksillaan enemmältikin, kunhan kisoja saadaan alle vaan lisää.

Itselle suurin muutos elämään tuli varmasti kesäkuun lopulla, kun Jooseppi-herranen syntyi. Uskaltaisikohan tuota hehkuttaa, että hyvin meillä on mennyt ja on päästy herran kanssa aikas helpolla, kun pieni mies on kiltti ja on nukkunut yönsä heti alusta asti hyvin. Koirat ottivat pojan hyvin vastaan ja Iita jopa tuntuu ikäänkuin vahtivan pientä mummulassa isolta pahalta Jyskyltä  Vaikka tarvettta ei todellakaan ole, mutta antaa nyt neidin kuvitella et on suuri ja mahtava.

Wilman ekat pennut, Lotta ja Fanni saivat molemmat terveen paperit. Kumpaakin neitosta on nähty paljon ja on saatu seurata niiden kasvua ja kehitystä todella läheltä. Molemmat kävivät keväällä mätsärissä ja Iisalmessa näytillä pentuluokassa ja hyvin neitoset pärjäilivät. Fanni on käynyt myös Kajaanissa, tänä vuonna näytelmiä seuraa lisää.

Iitan pentusistakin jotain tähän väliin. Osku, Iitan pentu, R. Rinssi Rohkea, viihdyttää meidän neitosia aina cavatapaamisissa ja kovasti on herrakin komistunut tämän vuoden aikana. Osku ja veljensä Ace, R. Risto Reipas, kävivät terveystarkeissa, Oskulla muuten kaik on mut sydämestä kuului sivuääni, joka harmittaa kovasti. Veljellään silmät ja sydän ok, polvet 0/1. Minni- neitonen, R. Rinsessa Ruusu, kävi myös tarkeissa ja polvet sekä sydän ok, silmät on vielä tutkituttamatta. Lottaa, R. Reija Revontuli, ei ole vielä käytetty tutkimuksissa, mutta tarkoitus on jossain välissä sekin tehdä. Kohtahan nämäkin veijarit täyttävät 2 vuotta, tätä kautta voisikin pyytää niistä vaikka 2-vuotiskuvia tulemaan niin saadaan omille sivuilleen näytille kuinka komeita ja kauniita pentusista on tullut.

Wilmahan kerkesi pyöräyttää pentusia lisää viime vuoden puolella, pikkuriiviöt ovat nyt 5 viikkoisia suloisia palleroita, joista voi lukea lisää niiden omasta osiosta.

Laumaamme tuli muutos nyt ihan loppuvuodesta, kun Peppi muutti takaisin kasvattajansa luo. Kiitos Peppi yhteisestä ajasta ja olehan kiltisti! Tarjalle onnea ja menestystä ihan kaikessa!

Ja onhan meillä tietysti omat kuulumiset Eemelillekin. Herra nukkuu, nukkuu ja syö ja nukkuu  Jooseppi näkyy tykkäävän erityisesti Eemelistä, sitä on kiva katsella lattialla mönkiessä tai syöttötuolista käsin. Ja Eemeli varmasti ottaa pojan omakseen, kunhan aloitellaan itse syöminen....

Mutta entäs tämä vuosi sitten?

Iita pääsee varmasti kisaamaan jonkun agikisan vuoden mittaan, näyttelyihin sitä tuskin enää viedään ainakaan mihinkään kauemmas. Helmille odotellaan juoksuja ja toiveissa olisi sitten pentusia sille jossakin välissä vuotta, ennen sitä neiti pääsee mahdollisuuksien mukaan agikisoihin. Wilma saa kasvattaa karvaansa takaisin ennen näyttelyihin palaamista, pitää katsella keväällä mille se näyttää, että voidaanko vielä miettiä Kuopiota vai jätetäänkö vielä ne näytelmät Wilman kanssa käymättä. Fannia käytetään muutamassa näyttelyssä vuoden mittaan, pentusia sille mietitään varmasti vasta vuoden 2011 puolella. Uusi toivomme, pieni suloinen rubynarttu viedään ainakin Kuopioon pentuluokkaan parina päivänä ja katsellaan sitten loppuvuotta myöhemmässä vaiheessa. Tälläisiä karkeita suunnitelmia tässä vaiheessa.

Cavaliertapaamiset jatkuvat Iisalmessa joka toinen keskiviikko Agrimarketin pihalla klo 18.30 alkaen. Seuraava tapaamiskerta taitaa olla 20. päivä, sillä tämän viikon tapaaminen taitaa jäädä väliin pakkasen takia. Kiitos kaikille, jotka ovat tapaamisissa jaksaneet käydä! Ihanaa kun on paljon innokkaita cavalier-ihmisiä täälläkin leveysasteilla

Hyvää kuluvaa vuotta kaikille!