Helmin astutuksesta parisen viikkoa, ultra on varattu kahden viikon päähän, joten odottavan aika on piiiiiitkä

Wilma kävi eilen rokotuksilla ja samalla kuunneltiin sydän, terve pumppuhan siellä jyskytti. Aina tilanne on yhtä kamala, sitä pdättää itse hengitystään ja odottaa tuomiota kauhulla mitä sieltä kuuluu ja mitä ei. Helmihän kävi kuunteluttamassa sydämensä ennen astutuksia ja terve sydän oli myös siellä

Sissi kakara kasvaa, tai ainakin sen jalat on venyneet pitkiksi  Neito on jo paljon korkeampi kuin cavat ja energiaa riittää vaikka kuinka. Välillä tuntuu et isompi koko saa Iitankin hetkeksi ainakin nöyrtymään, esim. kepit voi ulkona antaa Sissille mutta välillä aussie saa sellaista kyytiä ettei ole tosikaan. No, neiti muistaa koulutukse ehken muutaman minuutin ja on sitten uudestaan kokeilemassa joko nyt saisi pienempiään kiusata taas hetken. Onneksi energiaa on mukava purkaa myös Eemelin kanssa, jolloin juostaan perä kanaa pitkin pihaa ja siinä saa itsekin väistyä tieltä pois, sen verran ne keskenään juoksee vauhdilla. Joosepista on kamalan kiva seurata näiden kahden riekkumista hiekkalaatikosta ja herra hihkuukin ilosta tämän tapahtuessa. Sissi on saanut uusia kavereita cavatapaamisissa Pontus- ja Sulo pojista, joiden kanssa on kiva riehua ja juosta. Eikä kokoero näy ketään haittaavan

Mustikkametsässä ollaan käyty muutaman kerran koko lauman kanssa, ovatpahan olleet karhun syötteinä, siinä sivussa tietty on syöty läjäpäin herkullisia mustikoita kerääjien nenän edestä. Wilma tempaisi taas tässä yksi päivä, sisko otti lauman mukaan metsään ja kun Tuija oli hävinnyt näkyvistä, mennyt siis arvon neidin näkökentästä n. 10 metrin päähän, neiti oli ottanut jalat alleen ja hävinnyt! Sisko oli aikansa huudellut ja vislaillut mutta Wilma oli pysynyt kadoksissa. Kun viimein oli ollut pakko lähteä koiruutta etsimään ja katselemaan, oli Wilma löytynyt auton luota sen näköisenä et nytkö te vasta tulette, minä täällä jo odottelin tovin.. Ei päässyt Wilma enää toistamiseen mustikkaan sinä päivänä... Toiset olivat hyvin tyytyväisenä syöneet mustikoita ja neiti Wilma oli ilmeisesti kuvitellut jäävänsä metsään jos ei heti paikalla lähtisi autolle, tuskinpa Tuija sitä kuitenkaan olisi metsään jättänyt. Onneksi neito oli sentään jäänyt autolle eikä lähtenyt tulemaan mummulaan 1,5 kilsaa tietä pitkin, senkin se olisi voinut tehdä..

Viime viikonloppuna vierailtiin myös Kuopiossa pariin otteeseen. Omia koiria ei siis yhtään kappaletta ollut mukana, oli helppo vaan lähteä katselemaan toisten suorituksia. Kasvatteja sen sijaan muutama kävi kehässä pyörähtämässä; perjantaina Nella R. Villi Vilhelmiina narttupentujen 4. ja Osku R. Rinssi Rohkea H. Lauantaina kehässä oli käynyt Dana, R. Veera Vilkas tuloksella narttupentujen 4. Sunnuntaina allekirjoittanut hyppäsi veljen vaimon kyytiin kattomaan pystärikehää, jossa Tessulle, Pihkapuun Sikuriina, tulos H.  Seuraavan kerran meitä näkee näyttelykehän laidalla Tammikuussa Kajaanissa pallohallissa kera Nellan. Keväälle myöskin suunnitteilla jokunen käynti kehässä Nellan kera.

Iita kisaa sunnuntaina Kuopiossa 3 starttia, Helmiä en sinne nyt ilmoittanut, antaa toisen kasvattaa mahaansa, jos kerran sitä meinaa kasvattaa. Omissa kisoissa 6.6. Helmille 2x hylsy ja Iitalle 5. ja 10. sija. Neidot kisasivat myös Maaningalle kamalassa helteessä ihan kivoin tuloksin, niitä koetetaan päivitellä neitojen omille sivuille jossakin vaiheessa. Seuraavia kisoja ei olla vielä kalenteriin laiteltu, katsellaan ensin mikä on Helmin tilanne ja mietitään menoja sitten.