Eikös sitä aina näin sanota? On taas aika kerrata viime vuotta ja miettiä uutta mitä vuosi tuo tullessaan..

Viime vuosi oli moninpuolin antoisa ja ennen kaikkea kiireinen ja työntäyteinen ;) Tosin koirat eivät olleet pääosassa.. Suurinta roolia viime vuoden tapahtumissa näytteli ehdottomasti uuden pihaton pystyyn saanti ja tasaisesti kasvanut eläinmäärä pihaton täytteeksi. Nyt uudenhohtoinen pihatto on käytössä, ollut jo pari kuukautta ja uudet asukkaat nauttivat siellä olostaan :) Isoin työ sen eteen on tehty mutta työt jatkuvat edelleen, toivottavasti meidän kohdalla vieeelä pitkäänkin.

Koirien kanssa ei rakentamisen ja siihen liittyvän muun työn ohella paljon joudettu eikä jaksettu reissuta missään. Helmin ja Nellan kans käytiin Kajaanissa näytelmissä jaNella kävi Annen kanssa Tuusniemellä, siinä meidän viime vuoden saldo sillä saralla. Agikalenterin huokui tyhjyyttään viime vuoden puolella :) Sissi pääsi keväällä paimenoppiin synnyinkotiinsa, oppi jotain ja toivottavasti oppeja saadaan lisää jossain välissä, jotta neito pääsee omiin hommiinsa purkamaan loputonta energiaansa.

Pentusia siunaantui parinkin katraan verran viime vuonna :) Helmistä tuli viimeinkin äiti pitkän odotuksen jälkeen 5 vilkkaalle riiviölle, josta yksi jäi riemastuttamaan meidän elämää... Elli-sisko muutti sijoitukseen Helmin synnyinkotiin ja pojanviikarit valloittavat maailmaa omissa kodeissaan. Wilma varmaankin ajatteli pääsevänsä helpolla viimeisellä kerrallaan tullessaan äidiksi ja pyöräytti kaksi tappisankaria, jotka molemmat jäivät lähistölle asustelemaan. Poju-blennaria nähdään myös näyttelykehissä, jo Kajaanissa herranen kehään pääsee.

Vaikka "tapahtumasaldo" on ihan melkein hävettävän pieni, koirat ovat silti nauttineet elämästään täällä maalla ihan täysin rinnoin. Ei ole kukaan valittanut, ainakaan meille ääneen asti :) Pelloilla on käyty juoksemassa,paimentamassa hiehoja kukin omalla tavallaan, saatu olla ulkona ja nauttia..

No mitäs sitten tänä vuonna.. Kajaaniin lähdetään viikon päästä isolla porukalla. Olga ja Elli jnnuilemassa ekaa kertaa, Olgalla ihkaekakerta kehässä, Ellihän käynyt yhdessä pentunäyttelyssä jo kesällä. Helmi ja Nella sitten avoissa. Tuusniemelle lähtee Olga ja Elli ja ainakin Helmi, kenties myös Nella. Enoon kenties mennään jollakin porukalla, samoin Polvijärvelle. Kajaanin ryhmikseen mennään jos tuomari tästä porukasta tykkää viikon päästä tamminäyttelyssä. Elokuussa Kuopiossa käydään ainakin yhtenä päivänä. Jyväskylän KV ja erkkari harkinnassa marraskuulla. Agikilpailujen osalta en vielä osaa sanoa juuta tai jaata, Iita taitaa olla jo ne kisat nähnyt, joten Helmiä voisi ilmoittaa ja pikkuhiljaa voisi alkaa miettiä myös ikiliikkuja Sissin vientiä kurssille, jotta voisi sitä loputonta energiaa sinnekin päin suunnata. Olgan kohdalla agi vielä mietinnässä.

Pentusiakin on toiveissa tälle vuotta. Helmistä toivottaisiin äityliiniä vielä yhdelle pentueelle, rouva tullaan astuttamaan kevään juoksuun, toiveissa yksivärisiä pentusia. Nella magneettikuvataan kesällä ja jos kaikki ok, toivotaan Nellasta äitiä sitten syksymmällä.

Terveystarkeissa käydään kaikkien kanssa, vanhemmilta rouvilta pitää tutkituttaa polvet uudemman kerran uuden säännöksen suhteen. Sissi pitäisi käyttää silmä ja lonkkakuvissa ja Olga vuosikastarkeissa. Toivottavasti kasvatit kävisivät myös sen sydämen kuunteluttamassa virallisesti synttäriensä yhteydessä :) Kiitettävästi tuloksia onkin saatu <3 se on kasvattajalle aina ilo.

Paljon varmasti riittää tekemistä tällekin vuodelle. Niin koirien kanssa kuin ilmankin. Cavatapaamiset jatkuu edelleen Iisalmessa keskiviikkoisin joka toinen viikko, tällä haavaa tapaamispaikka on Juhonkadun koirapuisto Prisman lähettyvillä. Tapaamiset aina parittomilla viikoilla. Kiitos vielä Helenalle, kun olet meidän tyttöjä tapaamisiin hakenut ja kestänyt näitä lieveilmiöitä sitten kotonasi :) Kasvateille paljon terveisiä ja kaikille terveyttä ja onnea tällekin vuodelle. Kenties tänä vuonna saataisiin järjestettyä kesällä se paljon toivottu kasvattitapaaminen jonne ovat tervetulleita kaikki täältä lähteneet pentuset ja heidän omistajansa,olisi kiva saada porukka koolle.

Olkoon vuosi taas antoisa ja onnekas, varsinkin tuonne navettaan toivotaan karjaonnea ja paljon lehmävasikoita :)